Frågor och svar

Varför är det bra att använda probiotika i sin hudvård?
Probiotika kanske du använder probiotika för en bra tarmhälsa, men det är lika viktigt för din hud. Studier har gett starkt stöd för att en bra bakterieflora leder till bättre hudhälsa. Idag har den morderna människan förlorat upp till 25% av sin bakterieflora. Det är viktigt att du håller balanseni detta känsliga ekosystem eftersom den moderna livsstilen påverkar denna bakterieflora negativt.

• Probiotika skyddar huden från skadliga bakterier
• Probiotika förbättrar hudbarriärens funktion och minskar synliga rynkor
• Probiotika kommunicerar med dina hudceller och din hudceller mår bra
• Probiotika ser till att fogarna mellan cellerna tightas till (Thight Junktions) vilket innebär lägre vätskeförluster genom huden, vilket ger en fylligare hud och färre linjer/rynkor.

Det finns olika nivåer på probiotika, vad är skillnaden?
Skillnaden på nivåer på probiotika är a och o att förstå. Det finns 4 olika nivåer av probiotika och merparten av de märken som påstår sig vara probiotiska har endast nivå 1, kanske 2 i sina produkter= ingen probiotisk effekt på huden. Esse har upp till nivå 4 i sina produkter, vilket ger riktiga resultat på huden!

Nivå 1 – Microberna tas bort och näringslösningen som probiotika legat i används Är enkel att ta fram, men inte så verksam.

Nivå 2 – Microberna slås sönder och innehållet i probiotika används. Är god ingrediens och lite mer verksam än nivå 1

Nivå 3 – Microberna dödas av värme men är hel probiotika(tyndaliserat) Har synbart stor positiv påverkan på hudhälsan!

Nivå 4 – Levande probiotika, kan kolonisera sig. Det är helt outstanding när det gäller resultaten av att balansera hudproblem, öka elasticiteten,bromsa åldersprocesser och uppnå optimal hudhälsa!

Så titta i innehållsförteckningen på din probiotiska hudvård: Leta efter bakteriestammen Lactobacillus och se om det står “ferment” efter. Då är det intemlevande probiotika det handlar om

Vad är skillnaden på probiotika & prebiotika?
Skillnaden är att Probiotika är goda bakterier medan Prebiotika är näringen(maten) till de goda bakterierna så att de mår bra och överlever och kan förökas.

Det används enbart milda konserveringsmedel i Esse produkterna, varför?
Syftet med konserveringsmedel är att motverka tillväxten av bakterier, och avdöda de som eventuellt finns i produkten. Detta påverkar även hudens egen bakterieflora. Esse använder av den anledningen enbart konserveringsmedel som betraktas som extra milda, för att på så sätt minska risken för att skada hudens egna mikrobiom

Stress – Varför påverkar det vår hud?
Huden påverkas av Stress då våra hormoner i kroppen beter sig annorlunda än vid icke stress. Stressaxeln är namnet på ett system som består av hormonkörtlar och dess hormoner. De utgör kroppens svar på stress och ditt flyktbeteende. Stressaxelns körtlar är hypotalamus, hypofysen och binjurebarken. De hormoner som ingår här är bl.a kortisol, adrenalin och noradrenalin. Kortisol utsöndras när du stressar mycket eller om du har mycket inflammationer pågående i kroppen. Kortisol utsöndras från binjurarna. Vid obalans i kroppen utsöndrar binjurarna ett överskott av kortisol och fortsätter det så här under en längre tid så visas det på huden i form av tex Akne & ökad behåring. Dina binjurar kan vara trötta och behöver stöttning. Boka in och gör en Hårmineralanalys eller Advanced Skin Treatment, Ansiktsbehandling med diagnostik på tunga och ansikte och få svar om hur ditt inre mår.

Vad är komedoner?
Komedoner är pormaskar som inte har fått syre. De bildas under huden när talgkörtlarna täpps till av döda hudceller, hudfett och bakterier.

Jag har akne, vad skall jag göra?
Har du problem med akne så boka in en konsultation hos mig. Akne kan bero på flera olika saker som tex felaktig tarmflora och leverbelastning, saltsyrabrist och enzymbrist, näringsbrister, obalans i omega 3 och 6 kvoten, Hormonellt, Stress, felaktig hudvård. Använd rena, ekologiska, probiotiska hudvårdsprodukter som inte stressar din hy. Små tips på vägen är att se till att inte hårshampo/balsam kommer ned i ansiktet, använd rena o skonsamma handdukar(AmelieSoie handduk finns att köpa på salongen), överpeela inte huden, kan bli motsatt effekt – max en gång/per vecka. Byt örngott ofta.

Tonåring med finnar/akne/pormaskar – Kan man göra något utan att behöva använda starka peparat hos hudläkaren?
Att ha finnar/akne som tonåring har de flesta då produktionen av manligt könshormon stiger hos både pojkar och flickor Vissa får mer och andra har mindre hudproblem. Att huden försämras kan orsaka både stress och ett sänkt självförtroende. Men visst kan man hjälpa huden utan att behöva använda starka preparat. Här är några tips:

• Rengör ditt ansikte speciellt kvällstid men helst både morgon och kväll.
• Återfukta huden med kräm – Fukt balanserar talgproduktionen o stärker barriären
• Använd hudvård med goda bakterier(Probiotika) rek Esse Probiotic Skinare
• Peeling av huden är egentligen i nödvändig då cellförnyelsen på en ung hud redan är hög, men om du har en torr yta med pormaskar kan det vara bra att pella huden med en skonsam peeling någongång i veckan. Här tipsar jag om Esse Microderm exfoliator.
• Ha goda sömnvanor
• Boka en Ansiktsbehandling med individuell rådgivning och portömning – Kläm inte själv, kan göra mer skada på huden än nytta.

Jag hade ingen akne i tonåren, men fått det i vuxen ålder. Varför då?Akne i vuxen ålder förekommer allt mer och bero på flera orsaker:
• Låg magsyra – kan orsakas av stress, mediciner ect
• Näringsbrister – du får inte i dig tillräckligt med näring som just din kropp behöver.
• Slutat med preventivmedel som p-piller, kopparspiral, hormonspiral – Våra hormoner påverkas.
• Obalanser i kroppen – Du kanske har obalans mellan dina mineraler i kroppen.
• Rekommenderar att boka Hårmineralanalys samt ansiktsbehandling för att få bukt med din inre och yttre hudhälsa.

Vad är Pigmentering?
Pigmentering kan uppstå av flera olika anledningar och det finns två typer av dem. Hyperpigmentering(mörk pigmentering) i huden orsakas av en ökning av melanin, det ämne i kroppen som är ansvarig för färg(pigment). Orsaker till pigmentering kan var hormonellt som vid graviditet och användning av preventivmedel i samband med solning. Andra orsaker kan vara brist på vitaminer och näringsämnen.

Hypopigmentering(ljusare pigmentering) det innebär att du har en minskning av melaninproduktionen. Kan ev handla om vissa mineralbrister.

Kan jag göra något åt mina Celluliter?
Celluliter orsakas av ökad vätskeansamling i underhuden och i stödjevävnaden vilket då innebär att du har nedsatt förmåga att dränera bort vätska via njurana. Rör på dig, massera själv eller gå på massage, samt göra en detox som stöttar dina celler samt stötta kroppen med vissa kosttillkost.

Vad är Microneedling?
Microneedling är utvecklat för att stimulera nya kollagenfibrers tillväxt i huden och är en mycket effektiv hudföryngrande behandling. Den verkar mot rynkor, ärr, hudbristningar, akne, pigmenteringar ect. Under behandlingen bildas mikroskopiskt små kanaler i hudens dermis som stimulerar vävnaden till reparation samtidigt som naturliga tillväxtfaktorers frigörs och ger ökad tillväxt av collagen och elastin. Bästa resultat syns om man går en kur, vanligen 3-6 gånger. Jag utför behandling med den världsledande pennan DERMAPEN4.

Hur behandlar jag ärr på bästa sätt?
Ärr behandlas på bästa sätt med Microneedling, DERMAPEN4, men också hjälpa till inifrån för att stärka upp hudens bindväv samt med bra hudvård som Esse Probiotic SkinCare. Skada där ärrbildning kan uppkomma kan vara efter inflammationer(typ akne) eller efter operationer eller vattkoppor.

Kan jag ha samma kräm året runt?
Att ha samma kräm året runt är oftast inget jag rekommenderar då vår hud påverkas av luftfuktigheten. På höst/vinter blir det torrare klimat jämfört med vår/sommar och vår hud behöver därför mer fett/fukt.

Solskydd, måste jag ha det?
Att använda solskydd är bra, men använd då fysikaliskt solskydd, aldrig Kemiskt. Rekommenderar Esse Sunscreen, men hoppa över solskyddet i 15 min/dag under vår/sommar för att tillgodoge dig D-vitamin!

Andra sätt att skydda sig är att:
• Undvik solen då den står som högst, mellan kl 11-14,
• Använd gärna keps/hatt
• Skydda med kläder
• Ät kosttillskott med karoten eller ät mängder av morötter;-)

Vad är BHA?
BHA är en förkortning av Beta Hydroxy Exfoliator – Beta Hydroxy syra tillsammans med mjölksyra och andra aktiva ingredienser löser, mjukgör och motverkar orenheter. Den peelar kemiskt utan att ändra hudens PH balans då BHA inte är beroende av ett surt PH-värde för att exfoliera. Den är snäll mot huden och förstör inte hudens bakterieflora. Den tränger djupare ner än en AHA-syra. Ljusar upp hudtonen och stimulerar kollagenproduktionen.

Varför bör man inte använda AHA-syra?
Man bör inte använda AHA-syra då det finns risk för en daglig användning av alfa hydroxidsyror skadar huden och snabbar på hudens åldrande. AHA löser upp bindningarna mellan cellerna och avlägsnar på så sätt hudens yttre lager. När detta sker försöker huden återta normal tjocklek och ökar produktionen av nya hudceller. Det är samma process som orsakar förhårdnader på dina händer och fötter. Dessutom kan varje hudcell bara dela sig ungefär 60 ggr(Hayflicks gräns). När denna gräns har uppnåtts börjar huden istället bli tunnare vilket ökar risken för solskador, rynkor, och angrepp av skadliga bakterier.

Vad är Milier?
Milier är en igenproppad svettkörtel och den har ingen egen utgång. Svetten kan inte nå hudytan och det uppstår en vit “droppe” som blir upphöjd på hudytan. Uppkommer när man äter mycket animaliska livsmedel och speciellt mjölk och ost. Du kan avlägsna dem hos mig, men ändå viktigt att se på grundproblemet annars dyker dem upp snart igen. Kan behövas göras en detox och stötta upp kroppen med vissa näringsämnen.

Varför har jag fått Rosacea?
Om du har fått eller har misstanke om Rosacea skall du alltid vända dig till en hudläkare först och få en diagnos om du har rosacea eller inte, därefter hjälper jag dig gärna. Det som kan trigga igång en rosacea kan vara långvarig stress och om du haft inflammationer pågående i kroppen länge. Vissa ämnen i hudvård kan försämra en hud med rosacea som tex alkoholer, Eukalyptesolja och pepparmyntsolja ect. Väder och vind som sol, hård vind och kyla kan också påverka rosaceahuden negativt. Varför kapillärerna brister kan beror på tex kopparbrist, gifter från tarmen beroende på felaktig kost, matallergier/intoleranser ect.

Vad ser jag på en tung-och ansiktsdiagnostik?
En tung- och ansiktsdiagnostik ger en bild av hur hela kroppen mår. Både ansikte och tunga är indelat i olika organzoner. Har du tex akne på ett specifikt område i ansiktet och jag ser samma organområde på tungan så hittar man enkelt grundproblemet till din akne och kan på så sätt påbörja att jobba på problemet inifrån. Inom kinesisk medicin är tungan utseende central för att ställa en hälsoanalys. Jag tittar på tungans färg, form, beläggning, fuktighet, sprickor mm. Boka gärna in behandlingen “Advanced Skin Treatment”

Varför är det så viktigt att ta hand om insidan och inte bara utifrån vid hudvård, huden sitter ju ändå längst ut och påverkas yttre ifrån?
Huden speglar din insida! Mår du inte bra inuti kroppen så visar det sig till slut på din hud i form av utslag, akne, eksem mm. Huden är kroppens största organ och blir påverkad av tillgången på näring men även när det uppstår brister/obalanser i kroppen. Att ta hand om problemet från både utsida och insida är vad jag kallar optimal hudvård!

Magen/tarmen, varför är den så viktig för vår hud?
Magen/tarmen är väldigt viktig för vår hud, har du en frisk tarmflora så har du oftast en frisk hud(finns andra orsaker till sämre hudhälsa). Tarmfloran påverkas lätt negativt av vår livsstil med kost, motion, stress mm. Har du tex en skadad tarmslemhinna så skapas en inflammation och du får en överbelastat immunförsvar och som tillslut visar sig på huden i forma av akne, eksem ect.

Vad innebär det att vara diplomerad Advanced Skin Therapist?
Att vara diplomerad Advanced Skin Therpist innebär att jag ser på helheten. Genom diagnostik på tunga och ansikte så kan jag finna grundproblem till varför du tex har eksem, akne, pigmentering eller rent av är ur balans. Detta ihop med en del frågor som ställs till kundens övriga hälsa/livsstil. Allt för att hitta nycklarna till din obalans. Oftast är det inte huden som det är fel på utan miljön, kosten och vår livsstil. Med ett gott samarbete från båda håll kan vi motverka problemen och hitta nya vägar för bättre hälsa och hud.

Jag har blekt/färgat/slingat hår – Kan jag göra en Hårmineralanalys då?
Färgat/slingat hår går att använda då det innehåller kemikalier som inte ger utslag på hårmineralanalys. Däremot går det inte använda på ett heltblekt hår eller heller inte på nypermannetat hår. Det skall ha gått två månader sen du permanentade eller blekte ditt hår. Tvätta gärna håret innan om du använt mycket hårspray, mousse ect innan du tar provet. Men observera att du inte får använda medicinska schampo med Zelen eller Zink som det oftast finns i tex mjällschampo.

Varför ska jag göra en Hårmineralanalys?
En hårmineral-analys ger väldigt goda insikter i hur kroppens celler och körtlar fungerar och samarbetar. Du kan se näringsbrister men man kan även ha överskott av näringsämnen. Då uppstår obalans och cellernas kommunikation påverkas. Detta kan du rätta till genom att få en individanpassad analys som ger dig råden om hur du skall göra med kost och ev kosttillskott. Kosttillskotten är tanken att du äter under ca 3 månader och efter 4 månader rekommenderas att göra en ny analys för att se hur statusen ligger till.

Hur mycket hår klipps vid en Hårmineralanalys?
Man klipper ca 150mg och tas från flera olika ställen.

Vart Skickas håret?
Håret skickas till Trace Elements i Dallas, Texas i USA för analys och 2-3 veckor senare får man ett mycket omfattande svar på mineral-mängden i dina celler i kroppen. Detta ger en inblick i hormonell balans, matsmältnings-funktionen, sköldkörtel-funktionen, stress och eventuella infektioner. Den ger också information om tungmetaller som kvicksilver, bly, arsenik, aluminium och uran.§ I hårmineral-analysen finns endast ålder och kön och sedan ett ID-nummer som du erhåller. Detta för att analysen inte ska kunna härledas till dig som klient. Analyserna sparas på ett säkert i en databank av den ansvariga Nutri-Tech Sverige och raderas efter ett år. Följer därmed GDPR-lagen.

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0